Srbija

Subota, 29.01.2011.

12:26

DRI da proveri sve javne nabavke

Državna revizorska institucija (DRI) bi trebalo bi ubuduće da u kontrolu uključi sve segmente procesa javnih nabavki, kažu u Transparentnosti Srbija.

Izvor: Tanjug

Default images

Finansijski direktor te organizacije Danilo Pejović je kazao da vrednost javnih nabavki u Srbiji procenjuje na četiri milijarde evra, ali da je DRI proveravao samo one koje su sprovođene u ministarstvima, dok one u javnim preduzećima i na lokalnom nivou nisu bile obuhvaćene.

"Revizor nije ulazio u to da li su javne nabavke svrsishodne, nije ocenjivao konkursnu dokumentaciju, a ni proveravao da li je pravljena podela nabavki na više manjih, umesto sprovođenja jedne nabavke velike vrednosti", ukazao je Pejović.

On je dodao da se uočene nepravilnosti ponavljaju i da, generalno, nisu karakteristične samo za ministarstva, već sličnih propusta ima i u lokalnim samoupravama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

18 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: