Srbija

Utorak, 19.03.2019.

14:17

Još milijarda dinara za puteve u Podunavskom okrugu

U puteve u Podunavskom okrugu ove godine biće uloženo milijardu dinara.

Izvor: Tanjug

Još milijarda dinara za puteve u Podunavskom okrugu
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade/ M.Mirèetiæ

Ovo je najavila danas u Smederevskoj Palanci potpredsednica Vlade Srbije i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Posle sastanka s načelnikom Podunavskog okruga Nebojšm Pavlovićem i predstavnicima lokalnih samouprava iz okruga, Mihajlović je novinarima rekla da bez ulaganja u infrastrukturu nema razvoja i napretka nijedne opštine u Srbiji, te poručila da će Vlada nastaviti da ulaže i u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu.

Precizirala je da će ove godine biti uloženo oko 200 miliona dinara u redovno održavanje puteva u Podunavskom okrugu, a da će dodatno kroz projekte Puteva Srbije biti izdvojeno 850 miliona dinara.

Mihajlovićeva je rekla da je Vlada mnoge projekte u Smederevskoj Palanci pomogla, uključujući vodovod, uredno snabdevanje strujom i ulaganje u infrastrukturu, za razliku od prethodne vlasti za koju kaže da je ostavila dugove i za čije vreme su bile restrikcije struje i vode.

"Želeli smo da posetom Smederevskoj Palanci pokažemo šta je sve uradjeno uz podršku Vlade Srbije i rad lokalne samouprave, ali i da ne zaboravimo šta se sve ranije dešavalo u ovoj opštini, uključujući restrikcije vode i struje",rekla je ministarka.

Na sastanku u zgradi opštine Smederevska Palanka razgovaralo se i o železničkom saobraćaju, rekla je Mihajlovićeva i istakla da su ulaganja u puteve, kao i u železnicu i u komunalnu infrastrukturu, važna kako bi se u svakom mestu i opštini Srbije omogućio normalan život gradjana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

22 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

6 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: