Utorak, 27.01.2015.

12:07

Davenport obišao školu u Obrenovcu

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport obišao je osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj" u Obrenovcu koja je obnovljena nakon oštećenja u majskim poplavama.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Povod za ovu posetu je obeležavanja Svetog Save.

EU je rekonstrukciju i opremanje te škole finansirala sa 210.000 evra, a Davenport je obišao učionice i salu za fizičko sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem i direktorkom te škole Verom Djorđević. Posle obilaska organizovana je svečanost povodom završetka obnove škole na kojoj su Cučković i Djorđević Davenportu uručili zahvalnicu za pomoć u rekonstrukciji i opremanju te škole.

Davenport je nakon dobijanja zahvalnice rekao da je za EU obrazovanje veoma važno , kao što je važno da se đaci obrazuju u modernim i dobrim uslovima.

"Sada će više od 1.300 učenika udobnije moći da koriste celu školu za učenje i igru, nadam se da će to doprineti i njihovom boljem uspehu i ocenema", rekao je Davenport, koji je više puta posetio školu "Jovan Jovanović Zmaj" posle poplava.

On je napomenuo da je renoviranje škole "Jovan Jovanović Zmaj" trajalo nešto duže nego u drugim školama, jer je ta obrenovačka škola najviše nastradala u poplavama od svih škola u Srbiji.

On je kazao da je obnova škole zajednički uspeh EU, lokalne samouprave i zaposlenih u školi.

Davenport je zahvalio i volonterima koji su pomogli, među kojima su i volonteri iz inostranstva .

Na svečanosti su zahvalnice uručene i predstavnicima drugih institucija, nevladinih organizacija i javnih preduzeća, a priznanje je uručeno i đaku generacije Nikolini Živanović.

Davenport će posetiti Poljoprivredno-hemijsku školu u Obrenovcu i prisustvovati promociiji 6. izdanja Evropskog dnevnika na srpskom jeziku koji je Delegacija EU pripremila u saradnji sa institucijama Vlade Srbije.

Time se pomaže učenicima da na zanimljiv način budu informisani o procesu EU integracija Srbije, mogućnostima za putovanja, obrazovanju i traženju posla.

EU je obnovu Poljoprivredno-hemijske škole finansirala sa 70.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: