Sreda, 21.05.2014.

13:42

Tim UN i Udovički o oporavku

Stalni koordinator UN u Srbiji Irena Vojčkova Solorano upoznala potpredsednicu Vlade Kori Udovički o angažmanu UN i njenih agencija u fazi oporavka od poplava.

Izvor: Tanjug

Default images

Naime, tim UNDAC, koji je stigao u Srbiju 19. maja na poziv Vlade Srbije, sastoji se od tima eksperata u različitim oblastima koje je potrebno proceniti kako bi se definisali prioriteti oporavka, sprečavanja i otklanjanja posledica poplava, zaštite životne sredine, sanacije puteva i durgog.

Tim pruža podršku u oceni stanja nakon poplava, koja treba da pomogne Vladi da bolje struktuira buduće zahteve za podrškom, a potom Vlada na osnovu svojih potreba i dinamike aktivnosti na proceni štete, upućuje zahtev donatorima, rečeno je na sastanku, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i predstavnik UNDP, koji pružaju podršku lokalnim samoupravama da efikasnije implementiraju strategije razvoja lokalnih samouprava i prioritetne projekte.

Predstavnik UNHCR je istakao zadovoljstvo sa dosadašnjom saradnjom sa Vladom na temu pravno nevidljivih lica i položaja Roma i izrazio nadu da će se ta saradnja nastaviti i unaprediti.

Na sastanku je govorio i predstavnik UNICEF-a, koji je govorio o pripremi novog dokumenta o dečijim pravima za narednih 5-10 godina, dok je predstavnica UN WOMEN istakla spremnost da pruži podršku jačanju kapaciteta novom nacionalnom mehanizmu i učestvovanju u strategiji o polnoj jednakosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: