Nova vest
Fudbal 36

15.6.2024.

10:50

Englezi šokirali odlukom pred meč sa Srbijom!

U svom odbrojavanju do prve utakmice Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj došli smo do broja jedan i dana kada su zakazani zvanični treninzi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Oni se, kao što je poznato decenijama unazad, održavaju na stadionu na kom se i igra meč, baš kao i konferencija za medije.

Srbija će ove večeri na "AufŠalke" areni u Gelzenkirhenu imati obraćanje javnosti od 17.45 (selektor Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić), a potom će od 18.30 osetiti travu stadiona na kom će u nedelju od 21.00 početi meč sa Englezima.

Međutim, Englezi su promenili plan i na "Veltins areni" (kako glasi pravi naziv koji zbog sponzora ne može da se koristi tokom EP) će samo imati konferenciju.

UEFA je novinare putem zvaničnih kanala obavestila da će od 19.45 za mikrofonom biti selektor Geret Sautgejt i kapiten Hari Kejn.

A da ni pre i posle toga selekcija "tri lava" neće trenirati u Gelzenkirhenu, već u svojoj bazi u Veimarer landu, koji je poprilično udaljen od Gelzenkirhena – čak 370 kilometara!

Dakle, Kejn, Belingem, Foden, Saka i drugovi neće osetiti teren pre same utakmice, što bi samo mogao da bude dobar znak po Srbiju.

Iako takva odluka predstavlja iznenađenje, sa druge strane, to su dovoljno veliki igrači da im uslovi bilo kog stadiona i adaptacija na isti neće predstavljati preveliki problem.

Podeli:

Komentari 36

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

3 d

Garaža

Šta ako motor "prokuva"?

Iako znatno ređe nego pre nekoliko decenija, situacije pregrevanja motora su još uvek moguće i često dovode do ozbiljnog kvara.

Index, B92.net

20:50

9 h

Apps

Budite oprezni: "Zli blizanci" vrebaju

Istraživači iz kompanije HUMAN Security otkrili su masovnu prevaru sa oglasima koja koristi stotine aplikacija u Google Play prodavnici koje služe kao mamci.

Informacija.rs

19:30

11 h

Novo Sport Video Menu