Subota, 27.01.2024.

11:24

Putin i Lukašenko 29. januara u Sankt Peterburgu

Ruski i beloruski predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko održaće 29. januara sastanak Vrhovnog državnog saveta Savezne Države Rusije i Belorusije.

Izvor: Tanjug

Putin i Lukašenko 29. januara u Sankt Peterburgu
EPA-EFE/VALERY SHARIFULIN / KREMLIN / POOL

Sastanak će biti održan u Sankt Peterburgu.

Sumiraće rezultate predviđene dokumentom "Glavni pravci" za period od 2021. do 2023. godine, javlja pres-služba Kremlja.

"U Sankt Peterburgu će se 29. januara 2024. godine održati sastanak Vrhovnog državnog saveta Savezne Države, na kojem će učestvovati predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin i predsednik Republike Belorusije Aleksandar Lukašenko. Planirano je da se sumira implementacija osnovnog dokumenta 'Glavni pravci za sprovođenje odredaba Ugovora o formiranju države Unije' za prethodve dve godine", navodi se u saopštenju.

Napominje se da je na sastanku planirano da se donese niz važnih odluka za povećanje integracije, prenosi RIA Novosti.

Osim toga, šefovi zemalja će odobriti "Glavne pravce za sprovođenje odredbi Ugovora o formiranju Savezne Države" period za 2024-2026.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: