Uhapšeni Nigerijci osumnjičeni za trgovinu ljudima u Italiji

Italijanska policija uhapsila je 10 Nigerijaca optuženih da su organizovali lanac trgovine ljudima.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2020.

17:41

Uhapšeni Nigerijci osumnjičeni za trgovinu ljudima u Italiji

Oni su navodno koristili vudu rituale i obećavali posao kako bi namamili migrante u Italiju, gde su ih terali na prostituciju.

Policija u Kataniji na Siciliji saopštila je da su žrtve, uključujući i maloletnike, platile čak 25.000 evra za rizično putovanja od Nigerije do Libije, a potom preko Sredozemnog mora za Italiju, preneo je AP.

Pre nego što su napustili Nigeriju, bili su podvrgnuti ritualu koji je uključivao zakletvu da neće pričati ili bežati i da će vratiti troškove puta u Evropu, navodi se u saopštenju policije.

Policija u Italiji je procenila na osnovu novčanih transakcija otkrivenih tokom istrage da su osumnjičeni trgovci ljudima zaradili više od 1,2 miliona evra.

Među osumnjičenima je pet muškaraca i pet žena, a traga se za još četiri osobe. Policija je saopštila da su organizatori lanca bili pažljivi, tako da žene nisu plaćale svojim "madam" direktno u Italiji.

Oni su uplaćivali novac regrutima ili njihovim porodicama u Nigeriji, koji bi potom isplatili novac lokalnim regrutima. Policija je identifikovala 20 žrtava lanca trgovine ljudima, koji je imao ogranke u Nigeriji, Libiji, Italiji i drugim evropskim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: