Subota, 29.09.2018.

17:51

Blokiran put na ulazu u Z. Potok: "Zaštitite srpski narod"

Nezadovoljni građani Ibarskog Kolašina blokirali su magistralni put Kosovska Mitrovica - Ribarić, na ulazu u Zubin Potok.

Izvor: Beta, Tanjug

Blokiran put na ulazu u Z. Potok:
Foto: Tanjug / Filip Krainèaniæ

Na putu se nalaze građevinske mašine i jedan kamion, a saobraćaj na ovom delu puta je u potpunosti je blokiran.

Sa građanima se nalaze i gradonačelnici i predstavnici privremenih organa sve četiri opštine sa severa Kosova.

Građani od predstavnika Srbije traže da zaštite srpski narod i njihovu imovinu i ocenjuju da "pripadnici KFOR-a ni ovoga puta nisu obavili svoj zadatak".

Srbi sa severa Kosova i Metohije neće dozvoliti Albancima da preuzmu Gazivode, izjavio je direktor javnog preduzeća ''Ibar HE Gazivode'' Srđan Vulović koji je današnju posetu Hašima Tačija Gazivodama označio kao ''čistu provokaciju sa ciljem da se oteža Briselski dijalog''.

Vulović je rekao da su se stanovnicima Zubinog Potoka na mirnom protestu na magistralnom putu Ribariće-Kosovska Mitrovica, ka administrativnom prelazu Brnjak, pridružile i desetine građana iz Kosovske Mitrovice i Zvečana.

''Svi smo se solidarisali danas, a ono što je sigurno jeste da im nećemo dozvoliti da preuzmu Gazivode'', rekao je Vulović za TV Prva.

On je Tačijevu posetu Gazivodama okarakterisao kao ''čistu provokaciju'' sa ciljem da se, kako kaže, oteža Briselski dijalog i postizanje bilo kakvog rešenja sa Prištinom.

''Zubin Potok je čista srpska sredina, a ovo je čista provokacija da bismo reagovali kako ne treba i da bismo na nasilje odgovorili nasilje. Međutim, danas smo bili suzdržani i nismo napravili nijedan pogrešan korak'', ocenio je Vulović.

On je rekao da je bio u objektu hidroelektrane dok su Tači i pripadnici ROSU boravili na Gazivodama, te da su ga specilaci legitimisali, ali da mu ''nisu pravili probleme''.

''Ceo dan sam obilazio radnike da vidim šta se dešava. Video sam Tačija na udaljenosti od stotinak metara'', ispričao je Vulović.

Kako je rekao, jutros oko sedam sati najpre su primećeni civilni džipovi koji su prolazili magistralnim putem ka Gazivodama, dok je oko 10 sati prošla, kako kaže, kolona od šest-sedam blindiranih vozila sa pripadnicima ROSU.

Vulović je dodao da je nakon toga prošlo i desetak automobila među kojima je, kako je primetio, bilo najviše policijskih vozila, ali i dva američka civilna džipa.

On je dodao da se ispred hidroelektrane Gazivode 2 trenutno nalaze dva vozila KFOR-a.

''Nisu s nama komunicirali, navodno su tu zbog naše bezbednosti'', rekao je Vulović.

Pročitajte još:

Slučaj "Gazivode": Opšta uzbuna, šetnja i teške reči

Kocijančić: Smireno, uzdržano; Đurić: Vrhunac bezobrazluka

KFOR digao helikoptere, "potvrđeno prisustvo policije"

Radnik Centra na jezeru Gazivode: Pretili su da će pucati

"Izvinjenje pojedinih zapadnih ambasada, dosta s igricama"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: