Aktuelno 4

17.05.2024.

20:02

"Nagrada od 50.000 evra je strašno mala i mizerna"

Hrvatska Vlada je nagradila umetnika Bejbi Lazanju sa 50.000 evra za uspeh na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije i kao posebno priznanje za doprinos promociji Hrvatske.

Izvor: b92.net/24sata.hr

"Nagrada od 50.000 evra je strašno mala i mizerna"
EPA-EFE/JESSICA GOW SWEDEN OUT

Podeli:

Marko se zahvalio na tome i donirao novac zagrebačkim bolnicama.

Ovim povodom su se za tamošnje medije oglasile njihove zvezde, a Damir Martinović Mrle iz grupe Let 3, čiji su mu saveti, kako je Marko ranije istakao, najviše pomogli u pripremama za Malme, u šali je prokomentarisao Markovu velikodušnost.

"Očigledno ima mnogo novca", kaže Mrle i priznaje da oni svojevremeno nisu odbili ništa od Vlade Hrvatske.

"Nikad. Od Primorsko-goranske županije dobili smo 1.000 evra za uspeh na Dori, oni to svake godine dodeljuju nekome ko dobije državnu nagradu", dodaje Mrle i ističe da je nagrada za Bejbi Lazanju "mizerna".

"Ta nagrada je strašno mala i mizerna. Šta možete učiniti sa tom sumom danas? Sa 50.000 evra ne možete ništa. Ne možeš da kupiš stan danas... Društvo i država te se sete tek kada nešto postigneš napolju, onda si njihov, a do tada ništa. Najpopularniji sportisti ovde. Ko je išta dao Kosteliću dok su se spremali za pobedu? Niko. Sve su sami stekli. Tako se naše društvo odnosi prema ljudima koji su nešto postigli u promociji države", zaključuje Mrle za 24sata.hr, dok Emilija Kokić, pobednica Evrovizije 1989. sa grupom Riva kaže:

"Pobeda nam nije donela nikakve novčane nagrade od tadašnje vlasti. Sa Evrovizije smo dobili ručne i zidne satove, a novac ni od koga", kaže Emilija koja je ponosna je na svog mlađeg kolegu Marka Purišića.

"Samo pokušajte da zamislite... Svi se divimo Markovom gestu, pa koliko ljudi može da uradi nešto kao što je on uradio", kaže Emilija.

"Očekivao sam da će to odlučiti", rekao je kratko.

Podsećanja radi, Marko Purišić, alijas Bejbi Lazanja, je donirao 25.000 evra Institutu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju sa dnevnom bolnicom Mladen Ćepulić, a ostalih 25.000 evra Institutu za dečiju hematologiju, onkologiju i transplantaciju hematopoetskih matičnih ćelija KBC Zagreb. Time je oduševio ceo region.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: