Nova vest
Fudbal 50

17.5.2024.

22:50

Partizan već zna rivale na putu ka LŠ – od početka pravi "pakao"

Pobedom nad Čukaričkim na Banovom Brdu (1:0) Partizan je kolo pre kraja Superlige Srbije obezbedio drugo mesto i učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona narednog leta.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
Peđa Milosavljević/Starsport

Ono što je crno-belima izmaklo prošle godine, ove nije, pa se može reći da je sezona spasena, iako ni ovog puta nije osvojena titula.

Sekundarni cilj je, dakle, ispunjen, a kako je u većini liga širom Evrope već poznat rasplet, može se naslutiti protiv koga će crno-beli moći da igraju.

To su, gotovo izvesno: Slavija Prag (Češka), Salcburg (Austrija), Fenerbahče (Turska) i Dinamo Kijev (Ukrajina).

Interesuju nas tabele u Austriji, Češkoj, Ukrajini, Turskoj i Švajcarskoj, gde je sve manje-više, jasno.

Partizan sa koeficijentom 25.500 najverovatnije neće biti povlašćen, osim ako nekim čudom Šturm ne bude prvak Austrije, a Sparta Prag Češke.

Šturm pred poslednje kolo ima dva boda više od Salcburga i u poslednjem kolu veliki je favorit na svom terenu protiv Austrije Klagenfurt.

Salcburg će dočekati LASK i odgovara mu samo poraz Šturma. Ako se to ne desi, Salcburg će u kvalifikacije za LŠ, gde ima mnogo veći koeficijent od Partizana.

Ista situacija je u Češkoj, gde Sparta ima četiri boda više od Slavije dva kola pre kraja.

Ako se ne desi neko čudo i Sparta kiksne dva puta protiv Mlade Boleslav i Viktorije Plzenj, Slavija sa jakim koeficijentom će u kvalifikacjie sa Partizanom.

Rešeno je u Turskoj, gde je Galatasaraj na +6 dva kola pre kraja u odnosu na Fenerbahče, koji će biti povlašćen u žrebu protiv Partizana.

Baš takav je slučaj i u Ukrajini, gde je Šahtjor osvojio titulu, a Dinamo Kijev će definitivno na kraju biti drugi i kao takav ići u doigravanje za elitno takmičenje.

Kalkulacija da Partizan bude povlašćen je, dakle, da Šturm i Sparta Prag ispuste već viđene titule.

Tada bi potencijalni rivali bili baš Sparta, Šturm i iz Švajcarske Lugano ili Servet.

Poznati su i termini, a oni su 23. i 24. jul za prve mečeve drugog kola kvalifikacija, odnosno, 30. i 31. jul za revanše.

Podeli:

Komentari 50

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 50

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu