Petak, 08.09.2017.

12:28

Meksiko dalo ambasadoru S. Koreje 72 h da napusti zemlju

Meksičke vlasti dale severnokorejskom ambasadoru 72 sata da napusti njihovu zemlju.

Izvor: Tanjug

Meksiko dalo ambasadoru S. Koreje 72 h da napusti zemlju
Thinkstock

Time se, kako prenose agencije, Meksiko svrstalo u onu grupu zemalja koje u na strani Vašingtona kada je reč o Severnoj Koreji i njenim konstantnim nuklearnim probama.

Vlada je, kaže se u izjavi koju prenosi Rojters, dala Kim Hijong Gilu 72 sata da napusti Meksiko i time izrazila "apsolutno ograđivanje" od nedavnih postupaka Severne Koreje, opisujući ih kao veliku pretnju regionu i čitavom svetu.

Meksiko se tradicionalno držao daleko od diplomatske gungule, ali je poslednjih nekoliko meseci vrlo grubo upozoravao na to da Venecuela i Severna Koreja streme ka medjunarodnoj izolaciji.

"Nukelarne aktivnosti Severne Koreje veliki su rizik za mir i bezbednost u svetu i predstavljaju rastuću pretnju za sve nacije u regionu, uključujuci i veoma važne saveznike Meksika kao što su to Japan i Južna Koreja", saopstila je vlada Meksika.

Međutim, jedan zvaničnik ministarstva za spoljne poslove primetio je da predsednik Enrike Penja Njeto ipak do sada nije raskinuo diplomatske veze sa Severnom Korejom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: