Aktuelno 3

23.05.2024.

9:01

A mogla je mnogo: Kia koja nikada nije ugledala svetlost dana FOTO

Kia GT4 Stinger bio je koncept automobil koji se pojavio na sajmu u Detroitu 2014. godine.

Izvor: Motor1

A mogla je mnogo: Kia koja nikada nije ugledala svetlost dana FOTO
Kia

Podeli:

Bio je ovo automobil sa 2,0-litarskim motorom sa turbopunjačem, uparenim sa šestostepenim manuelnim menjačem. Da je ikada došao do serijske proizvodnje, isporučivao bi oko 315 KS.

Imao je masu od samo 1.300 kilograma, a težina je bila ravnomerno raspoređena, s tim što je bio malo teži napred. Što se timenzija tiče, bio je dug 4.310 metara uz međuosovinsko rastojanje od oko 260 cm.

Enterijer je bio dizajniran tako da se nikada ne gubi iz fokusa lakoća samog automobila, pa je čak i centralna konzola bila malecna, a nije uopšte bilo, na primer, patosnica.

Za ovaj koncept je Kia rekla da treba da prenese iskustvo "čisto sportskog automobila", odnosno da ima "proporcije sportskog automobila a da istovremeno može da bude i za svakodnevnu vožnju".

Ovaj automobil, nažalost, ostao je samo na nivou koncepta, jer nije dospeo do masovne proizvodnje uprkos tome što je obišao nekoliko sajmova. Nekada je bio zamišljen kao rival za Subaru BRZ i Toyotu GR86, ali ovi modeli ni dan danas nemaju dostojnu konkurenciju.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: