Svet 0

23.05.2024.

9:24

Haos na predizbornom skupu: Poginulo najmanje devet osoba; Objavljeni jezivi snimci VIDEO

Najmanje devet osoba je poginulo, uključujući jedno dete a 63 je povređeno u meksičkoj saveznoj državi Nuevo Leon kada je jak vetar oborio binu na predizbornom skupu predsedničkog kandidata Horhea Alvareza Majneza, saopštile su lokalne vlasti.

Izvor: Tanjug

Haos na predizbornom skupu: Poginulo najmanje devet osoba; Objavljeni jezivi snimci VIDEO
EPA-EFE/Ivan Villanueva

Podeli:

Nesreća se dogodila u gradu San Pedro Garsa Garsija, a Majnez, predsednik stranke Pokret građana, vidi se na snimcima na društvenim mrežama kako beži dok se bina raspada, prenosi AP.

Majnez je na društvenim mrežama napisao da se javio u bolnicu nakon nesreće i da je dobrog zdravstvenog stanja.

Gradonačelnik tog grada Migel Trevinjo saopštio je da ima ljudi koji su "zaglavljeni i povređeni".

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador saopštio je da "upućuje zagrljaj članovima porodica, prijateljima žrtava i političkim pristalicama", a izjave saučešća su stigla iz celog Meksika, uključujući i od drugih predsedničkih kandidata, prenosi AP.

Predsednički izbori u Meksiku se održavaju 2. juna, a Majnez je prema anketama na trećem mestu, posle opozicionog kandidata Sočitla Galveza i bivše predsednice Meksiko Sitija i kandidatkinje vladajućeg Pokreta narodnog preporoda Klaudije Šejnbaum.

AP navodi da je ova kampanja za sada obeležena ubistvima preko 10 kandidata na lokalnim izborima.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: