Ponedeljak, 31.03.2003.

16:25

Tadić: čišćenje vojske od umešanih u atentat i kriminal

Izvor: B92, SRNA

Default images

Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Boris Tadić izjavio je u ponedeljak da njegovo ministarstvo ima informaciju o helikopteru, koji je stavljen na raspolaganje da bi se što pre obavio jedan atenat, te da je ta informacija predmet istrage. "Reč je o jednom atentatu i pokušajima političkih ubistava koja su se dešavala prethodnih godina. Svakako da je Vojska kao jedan integrisani deo bezbednosnog sistema u našoj zemlji tokom vanrednog stanja i sama predmet istrage kao što je to i policija i JSO i BIA" - rekao je Tadić novinarima u parlamentu SCG.

Tadić je dodao da se vodi i istraga "pokušaja političkih ubistava koja su se dešavala poslednjih godina", kao i da iz tih istraga neće biti isključeni ni predstavnici Vojske: "Svakako da je vojska kao jedan integrisani deo bezbednosti sistema u našoj zemlji tokom vanrednog stanja i sama predmet istrage, kao što je to policija i JSO i BIA, kao što su sve institucije i kao što su političari. Mi ćemo pažljivo razmotriti sve okolnosti i vojska će biti sasvim sigurno pročišćena od svih ljudi koji su umešani u političke atentate, kriminalne rabote i tome slično", kazao je Tadić.

Tadić je rekao i da svi, "bilo da su u pitanju političke stranke ili neke druge državne institucije", moraju da snose odgovornost, ukoliko se za tako nešto  pokaže potreba. "To je jednostavan i pravedan princip", zaključio je ministar odbrane.

Upitan da prokomentariše izjavu generala VSCG Vase Ćirkovića o mogućim oružanim incidentima na jugu Srbije, Tadić je rekao da "dobro bi bilo da generali ne najavljuju nemirno proleće i da se to utvrdi kao standard komuniciranja sa javnošću".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: