Utorak, 28.12.2021.

16:27

Turska policija uhapsila 16 simpatizera Islamske države

Turska policija uhapsila je danas 16 osoba optuženih za veze sa Islamskom državom.

Izvor: Tanjug

Turska policija uhapsila 16 simpatizera Islamske države
Foto:Deposit/Zabelin

Hapšenja su usledila nakon što su demonstranti koristili palice i kamenje protiv snaga bezbednosti koje su pokušale da zatvore jednu nelicenciranu versku knjižaru, saopštila je kancelarija guvernera.

Policija je preko noći pokušala da zatvori radnju u gradu Bingol na jugoistoku zemlje, pošto je podržavala aktivnosti Islamske države u zemlji, navodi se u saopštenju kancelarije guvernera, a prenosi agencija Rojters.

"Timovi naše policije su intervenisali pošto su napadi palicama i kamenjem vršeni na naše snage bezbednosti", navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni su privedeni zbog napada na policajce, namerno nanošenje povreda i oštećenja javne imovine, navodi se u saopštenju.

Snimci iz operacije pokazuju kako se desetine ljudi sukobljavaju sa policijom koristeći palice, dok se istovremeno čuju pucnji.

Islamska država je u prošlosti izvela brojne napade širom Turske, uključujući i napad na noćni klub u Istanbulu 1. januara 2017. godine, u kojem je ubijeno 39 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: