Petak, 28.05.2021.

15:37

Izmešteno 255 migranata u centar Lipa kod Bihaća

Služba za poslove sa strancima BiH zatekla je jutros 255 migranata na četiri lokacije u Bihaću, na kojima su se okupljali i boravili u improvizovanom smeštaju.

Izvor: Tanjug

Izmešteno 255 migranata u centar Lipa kod Bihaća
Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Oni su premešteni u privremeni prihvatni centar Lipa.

Migranti su mahom državljani Pakistana i Avganistana, saopšteno je iz te službe, a prenosi RTRS.

Trenutno se sprovode aktivnosti medicinskog pregleda, identifikacije i registracije ovih lica, nakon čega će uslediti smeštaj u preventivni izolacioni deo privremenog prihvatnog centra Lipa.

"Tokom sprovođenja ovih aktivnosti pronađen je određen broj maloletnika bez pratnje, o čemu je odmah obavešten Centar za socijalni rad grada Bihaća radi pokretanja procedura određivanja starateljstva i njihovog daljeg smeštaja i zbrinjavanja", naveli su iz te službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: