Nedelja, 25.08.2019.

20:42

U udaru drona poginuo komandir proiranske paravojne jedinice u Iraku, drugi ranjen

Dva člana iračke paravojne jedinice koja ima podršku Irana rekla su da je u novom udaru drona kraj granice sa Sirijom poginuo jedan komandir, a drugi ranjen.

Izvor: Tanjug

U udaru drona poginuo komandir proiranske paravojne jedinice u Iraku, drugi ranjen
Ilustracija: Deposit photos/conceptw

Anonimni zvaničnici Brigada Hezbolaha, koja deluje odvojeno od istoimene libanske organizacije, rekli su da se napad desio u nedelju kraj graničnog prelaza Kaim.

Iračke Brigade Hezbolaha operišu u okviru grupe milicija koje imaju podršku države i poznate su pod nazivom Narodne mobilizacione snage (PMF). Mnoge od njih imaju podršku Irana.

Ako bude potvrđen, to će biti najnoviji u nizu napada na čijoj su meti bile baze i skladišta oružja PMF-a u Iraku. Američki zvaničnici su nedavno rekli da je Izrael odgovoran za najmanje jedan od tih napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: