Nedelja, 25.08.2019.

19:58

Uhapšene 3 osobe povezane sa krijumčarem migranata iz Srbije

Na GP Bajakovo uhapšene su tri osobe koje se dovode u vezu sa vozačem iz Srbije koji je upravljao kombijem sa migrantima, koji je rano jutros sleteo u reku Kupu

Izvor: Tanjug

Uhapšene 3 osobe povezane sa krijumčarem migranata iz Srbije
Ilustracija: Depositphotos/ Londondeposit

Ovo je izjavio u nedelju uveče načelnik Uprave za granicu Ministarstva unutrašnjih poslova Zoran Ničeno.

Vozač, državljanin Srbije, pobegao je u područje za koje se sumnja da je minirano, a iz kombija koji je tonuo policajci su spasili 11 migranata, među kojima ima žena i dece.

Jedna žena je dok su joj pružali medicinksu pomoć na mestu događaja preminula.

"Na graničnom prelazu Bajakovo zadržane su tri osobe koje dovodimo u vezu s ovim događajem. Među njima nije počinitelj, ali verujemo da ove osobe mogu dati kvalitetne informacije o njemu", rekao je Ničeno, prenosi HRT.

Portparol PU sisačko-moslovačke Dario Kačmarčik rekao je da su osobe koje su se nalazile u kombiju smeštene u policijsku postaju Glina, gde će biti ispitane.

U potragu za vozačem uključene su sve policijske jedinice - od specijalne, preko interventne do granične, kao i psi tragači.

Četvoro dece od tri do devet godina u pratnji oca trenutno se nalazi u Opštoj bolnici u Sisku, gde će ostati na posmatranju zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: