Četvrtak, 25.01.2018.

12:22

Tači "in ingliš", tako je... VIDEO

Hašim Tači nije želeo da s novinarom TV Prve u Davosu razgovara na srpskom jeziku. Takođe, odbio je da odgovori da li će biti pozvan u Specijalni sud.

Izvor: B92, Prva

Tači
Screenshot

Na pitanje novinara šta se dešava u kosovskoj Skupštini u vezi mogućnosti ukidanja Specijalnog suda koji bi trebalo da sudi odgovornima za zločine OVK, premijer Kosova je rekao da je Kosovo do sada bilo veoma korektno kada je u pitanju sprovođenje međunarodne pravde.

"Veoma blisko sarađujemo sa Tribunalom u Hagu. Kosovo podržava i danas međunarodnu pravdu. Nemamo šta da krijemo, ispunjavamo svoje obaveze i sarađivaćemo vrlo blisko sa međunarodnom zajednicom", istakao je kratko Tači, koji je pokušao da završi razgovor. Međutim, upitan je i da li mu je poznato da su mnogi svedoci iz slučaja "Haradinaj" nestali, kao i da brojni drugi predmeti vezani za ratne zločine počinjene na Kosovu tokom rata nisu procesuirani do kraja. "Verujem da su suđenja bila pravična, transparentna i kredibilna...", istakao je kosovski premijer i završio razgovor.

Na pitanje da li očekuje da Specijalni sud i njega pozove, Tači se okrenuo i otišao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: