Utorak, 24.03.2020.

08:01

Provincija Hubej ukida restrikcije kretanja

U kineskom gradu Vuhanu, gde je počela epidemija bolesti covid-19, restrikcije kretanja biće ukinute 8. aprila posle više od dva meseca izolacije.

Izvor: Beta

Provincija Hubej ukida restrikcije kretanja
Getty Images/Stringer

Kako su saopštile vlasti, ostatku provincije Hubej gde se Vuhan nalazi mere izolacije ukidaju se od sutra, 25. marta, prenosi Frans pres.

Samo stanovnici koji se smatraju zdravim u prvo vreme moći će slobodno da se kreću. Osobe koje su zdrave moći će da napuste provinciju Hubej od noćas u ponoć, a Vuhan od 8. aprila. Kina je zabranila ulazak i izlazak iz Vuhana 23. januara i proširila izolaciju na veći deo provincije narednih dana. Drastične mere uvedene su kada je novi korona virus počeo da se širi na ostatak Kine i van zemlje za vreme praznika lunarne Nove godine kada mnogi Kinezi putuju. U provinciji Hubej skoro da nije bilo novozaraženih u više od nedelju dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: