Utorak, 23.05.2017.

12:54

Vulin: Srbija stala uz Srpsku listu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da je država Srbija jasno stala uz Srpsku listu na izborima na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Vulin: Srbija stala uz Srpsku listu
Foto: Tanjug, Sava Radovanoviæ

Kako je rekao, Srbija tu listu vidi kao jedinu mogućnost da se od pretnji poput onih koje iznosi Ramuš Haradinaj i napada na Srbe odbrane jedinstvenim stavom. On je pozvao sve Srbe da se još jednom okupe oko Srpske liste i ne dozvole da "se bilo kakvim rasipanjem glasova omogući da Ramuš Haradinaj pronađe neke Srbe koji će poslušati to što on traži."

Vulin kaže i da Haradinaj nastavlja da otvoreno preti Srbima, reagujući na njegovu izjavu da „će kosovska vojska biti formirana u roku od 90 dana od početka rada budućeg saziva vlade i da će pokušati da ubedi Srbe da je "kosovska vojska i u njihovom interesu", ali ako u tome ne uspe, pronaći će druge načine za postizanje tog cilja.

„Kad god je Haradinaj odlučivao o Srbima i ubeđivao ih šta je dobro za njihovu bezbednost, Srbi su bili ubijani ili proterivani“, izjavio je Vulin.

On je rekao da "nada da će svet reagovati na ovako otvorenu pretnju, a i ako ne bude reagovao - Srbi će morati“, navodi se u saopštenju Minisatrstva za rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: