Nedelja, 22.12.2019.

09:02

"Užasni problemi u odnosima sa Rusijom"

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da se nada da će njegova zemlja imati bolje odnose sa Rusijom.

Izvor: Tanjug

Foto: EPA-EFE/ Facundo Arrizabalaga

"Ja sam poput mnogih ljudi u zapadnoj Evropi, koji se uvek nadaju da možemo da imamo bolje odnose s Rusijom. Uvek se nadamo", rekao je Džonson u intervjuuu za estonsku radio-televiziju ERR njuz.

On je dodao da London želi bolje trgovinske odnose sa Moskvom, ali je ukazao na "užasne probleme" u odnosima dve zemlje, prenosi TASS.

U tom kontekstu, podsetio je na incident u Solsberiju, kada su navodno otrovani Sergej i Julija Skripalj, i ocenio da se "užašne poteškoće pojavljuju u našim odnosima s Rusijom".

Džonson se u Talinu sastao s premijerom Estonije Jirijom Ratasoom, a obišao je i britanske vojnike u vojnoj bazi Tapa kod Talina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: