Utorak, 19.11.2019.

12:25

Radikalni islamista uhapšen u Berlinu: Pravio bombu, najavio napad

U Nemačkoj je danas uhapšen muškarac osumnjičen da je planirao da izvede napad u toj zemlji.

Izvor: Tanjug

Radikalni islamista uhapšen u Berlinu: Pravio bombu, najavio napad
Depositphotos / bedobedo 9147691

Federalno tužilaštvo je saopštilo da je osumnjičeni uhapšen u Berlinu i da je izvršen pretres njegovog stana. Njegovo ime nije obelodanjeno, ali je opisan kao "radikalni islamista" koji je planirao da izvede napad u Nemačkoj i da "ubije i rani što je više moguće ljudi".

Tužilaštvo u Berlinu je navelo da je reč o 37-godišnjem Sirijcu koji se preko interneta informisao kako da napravi bombu, a u onlajn forumima je govorio o tome da planira napad.

Nije precizirano gde je i kada napad trebalo da bude izveden.

Osumnjičeni je u januaru počeo da nabavlja materijal potreban za bombu, prenosi AP.

Rojters podseća da je nemačka policija prošle nedelje uhapsila tri osobe u Ofenbahu, na zapadu Nemačke, zbog sumnje da su u ime Islamske države planirali da izvrše bombaški napad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: