Petak, 18.09.2020.

07:40

Zaharova: Nećemo biti bez odgovora

Pokušaji zapadnih zemalja da koriste sankcije protiv Rusije će samo rasti, a Moskva ih neće ostaviti bez odgovora, izjavila je Marija Zaharova.

Izvor: Tanjug

Zaharova: Nećemo biti bez odgovora
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova je u intervjuu za jutjub kanal Sovovjev najavila da će Rusija na sankcije reagovati kao sto uvek reaguje na sankcije, stavljanje na tzv.crne liste, pokušaje da se isključe ruski mediji, novinari i javne ličnosti, prenosi Tass.

"Minitar spoljnih poslova Sergej Lavrov koristi divnu metaforu za to - ''Ono što vidimo sada je sankcioni svrab i on samo raste'' ", rekla je Zaharova.

Zaharova je rekla i da su Nemačka i druge zapadne zemlje aktivno "kultivisale" (pripitomile) Organizaciju za zabranu hemijskog naoružanja (OPCW) u situaciji sa ruskim opozicionim liderom.

Ona je rekla da je stalni predstavnik Rusije pri OPCW Aleksandar Šulgin zatražio dokumente o situaciji Navaljnog, ali da ih još nije dobio, prenosi Tass.

"Prema našim podacima, zapadni partneri u ovom trenutku su kultivisali OPCW", rekla je ona i dodala da do sada Rusija nije dobila nikakav odgovor od Nemačke u vezi sa istragom generalnog tužilaštva o situaciji vezanoj za Navaljnog.

"Nema detalja ili barem opšte informacije. Kada će biti obezbeđene informacije, u kom formatu, kome. Niko ništa ne govori", rekla je Zaharova.

Nemačko savezno tužilaštvo saopštilo je ranije da su uzorke u vezi trovanja navaljnog skupljali eksperti OPCW i da su ih poslali u referentne laboratorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: