Sreda, 16.09.2020.

12:26

Odmazda: Lični podaci policajaca osvanuli na internetu

Lični podaci oko 300 beloruskih policajaca objavljeni su na internetu od 9. avgusta.

Izvor: Tanjug

Odmazda: Lični podaci policajaca osvanuli na internetu
Tanjug/AP Photo

To je potvrdio i šef Odeljenja za unutrašnje istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Andrej Paršin.

"Podaci o oko 300 policajaca nalaze se na internetu od 9. avgusta. Više od 250 policajaca i članova njihovih porodica suočilo se sa razornim pritiskom", rekao je on, izvestila je BelTA.

Belorusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije da je u toku rad na svim izveštajima koji se tiču pretnji, kleveta i uvreda policajaca i članova njihovih porodica, kao i curenja njihovih ličnih podataka u medijima, preneo je Tass.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora, na kojima je Aleksandar Lukašenko proglasio pobedu sa osvojenih 80.1 odsto glasova.

Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska, koja je zvanično osvojila 10,12 odsto glasova. OD izbora traju protesti na kojima je u više navrata dolazilo do sukoba s polciijom, koja je u nekimslučajevima bila posebno brutalna pri hapšenjima građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: