Utorak, 14.05.2019.

21:00

Palestinci u razrušenoj Gazi održali koncert u znak protivljenja Evrosongu

Palestinci u blokiranom pojasu Gaze pevali su tradicionalne narodne pesme na ruševinama stambene zgrade, koja je uništena prošle nedelje izraelskim avionima.

Izvor: klix.ba

Palestinci u razrušenoj Gazi održali koncert u znak protivljenja Evrosongu
Foto: Tanjug/AP/Oded Balilty

Improvizovani koncert bio je vremenski usklađen s Evrosongom, koji je počeo u nedelju u Tel Avivu.

Pevači iz Palestine izveli su seriju tradicionalnih numera u kojima su pevali o ljubavi i miru u svetu, javlja A News.

Manifestaciji, koju je organizovala lokalna nevladina organizacija "Jusoor", prisustvovalo je na desetine lokalnih pevača, umetnika, ali i drugi stanovnici Palestine.

"Zakazali smo koncert u vreme održavanja takmičenja za pesmu Evrovizije u Tel Avivu kao način da izrazimo naše negodovanje odlukom da se ovaj događaj održi u Izraelu, koji nastavlja da vrši zločine nad palestinskim narodom", rekao je koordinator grupe "Jusoor" Kamel Musallam.

On je istakao i to da je muzika jezik mira i ljubavi, ali da se održavanje ovog takmičenja u Izraelu koristi za prikrivanje zločina, kako govori, izraelskih okupatora.

Evrosong je međunarodno muzičko takmičenje koje organizuje Evropska radiodifuzna unija (EBU) od 1956. godine. To je najveći svetski nesportski događaj u kontekstu međunarodne gledanosti, obično okupljajući stotine miliona gledalaca iz celog sveta pred TV ekranima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: