Utorak, 14.03.2023.

15:54

Hrvatska se naoružava: Testirali dronove kamikaze

Na vojnom poligonu u Slunju danas je testirano nekoliko tipova bespilotnih letelica koje je moguće koristiti u različitim vojnim zadacima.

Izvor: Tanjug

Hrvatska se naoružava: Testirali dronove kamikaze
EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Ministar odbrane Mario Banožić poručio je da Hrvatska nastavlja da oprema vojsku najmodernijim tehnologijama.

Na poligonu "Eugen Kvaternik" testiran je bespilotni avion hrvatskog proizvođača, odnosno nekoliko tipova modernih dronova kamikaza, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Dronovi kamikaze moderno su oružje i kod brojnih vojski pokazuju izvanredne rezultate u sticanju prednosti na bojištu. Hrvatsku vojsku nastavljamo da opremamo najmodernijim tehnologijama i razvijamo njene sposobnosti", rekao je ministar odbrane Mario Banožić.

Testiranju je prisustvovao i načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa saradnicima, prenela je Hina.

Pročitajte još:
Ordinacije bez lekara: Hrvatska tera mlade iz zemlje?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: