Ponedeljak, 13.12.2021.

13:30

"Savez Rusije i nas moćniji od EU"

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašeno smatra da će savez Belorusije i Rusije biti moćniji, promišljeniji i napredniji od Evropske unije.

Izvor: Tanjug

Foto: EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Lukašenko je u intervjuu za tursku RTV TRT rekao da će savez Belorusije i Rusije biti stabilniji, prenela je agencija Belta.

Objasnio je da će Minsk i Moskva uzeti u obzir sve greške Evropske unije, kako ih ne bi ponovili, a da će koristiti pozitivna iskustva.

"Drugo, mi smo izašli iz jedne države - Sovjetskog Saveza i znamo šta da zadržimo iz sovjetske prošlosti, a šta nam neće biti od koristi", dodao je Lukašenko.

Istakao je da će proces integracije dve države biti progresivan i da neće biti vezan ni za kakve vremenske rokove.

Rusija i Belorusija su 1997. godine potpisale Sporazum o Savezu Belorusije i Rusije, a glavni ciljevi bili su jačanje saradnje i stabilan razvoj na osnovu objedinjavanja potencijala dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: