Subota, 13.11.2010.

12:32

SPC: 1,5 miliona dinara za Kraljevo

Srpska pravoslavna crkva će, kao prvu pomoć u postradalima od zemljotresa koji je zadesio Kraljevo i Eparhiju žičku, uputiti 1,5 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Default images

To je, kako je saopšteno, odlučeno na jučerašnjoj sednici Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve kojoj je predsedavao patrijarh srpski Irinej.

Odlučeno je i da Sinod otvori poseban žiro-račun gde će eparhije, parohije i vernici moći da uplaćuju novac neophodan za obnovu kuća stradalih u zemljotresu.

Zemljotres jačine 5,4 stepena Rihterove skale sa epicentrom u okolini Kraljeva dogodio se 3. novembra i u njemu su stradale dve osobe, a pričinjena je velika materijalna šteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: