Ponedeljak, 13.05.2019.

14:23

"Morski vuk": Počela najveća turska vojna vežba na tri mora

U Turskoj je počela najveća vojna vežba te zemlje "Morski vuk 2019" koja će trajati do 25. maja, objavila je turska agencija Anadolija na sajtu.

Izvor: Tanjug

Foto:EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Generalštab turske vojske je saopštio da će se vežba, koju nadgleda turska mornarica, održati na tri mora - Sredozemnom, Egejskom i Crnom, a uz učešće 131 ratnog broda, 57 ratnih aviona i 33 helikoptera.

Navodi se da će turske pomorske snage izvesti stratešku i operativnu vežbu sa scenarijima sličnim kriznim situacijama i ratnom stanju.

U vežbu koja će biti održana u istočnom delu Sredozemnog mora biće uključeni sistemi naoružanja među kojima su bespilotne letelice velike brzine i višenamensko plovilo Albatros.

U vežbi će biti korišćene podmornice, fregate, pomorska artiljerija i naoružane bespilotne letelice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: