Četvrtak, 12.09.2019.

18:22

Tramp: Snažna podrška Severnoj Makedoniji na putu u NATO

Američki predsednik Donald Tramp čestitao je predsedniku i građanima Severne Makedonije Dan državnosti.

Izvor: Beta

Tramp: Snažna podrška Severnoj Makedoniji na putu u NATO
Foto: EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / POOL

On je potvrdio da SAD snažno podržavaju Severnu Makedoniju na putu u NATO.

"Sa nestrpljenjem očekujem da produžimo našu saradnju na unapređenju mira, prosperiteta i stabilnosti u regionu", napisao je Tramp u čestitki povodom 8. septembra, koju je danas objavio kabinet Pendrovskog.

Tramp je predsedniku i građanima Severne Makedonije čestitao i na kontuniranom sprovođenju, kako ga je nazvao, istorijskog Dogovora iz Prespe, koji donosi veću bezbednost i prosperitet građanima Severne Makedonije.

"Posvećenost vaše zemlja demokratskim principima, vladavini prava i odgovornosti vlade su za pohvalu", poručio je predsednik SAD u čestitiki.

Čestitke povodom 8. septembra predsedniku Severne Makedonije Stevi Pendarovskom, kako je saopšteno, uputili su i predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, šefovi država članica EU, kao i iz regiona i susedstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: