Utorak, 09.08.2022.

19:30

"Pljušte" optužbe: Pretnje Varšavi i "nepravda"

Portparol Evropske komisije Arijana Podesta izjavila je danas da Poljska još nije učinila dovoljno da osigura demokratski princip nezavisnog pravosuđa.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Shutterstock/d_odin

Tenzije između Poljske i izvršne vlasti Evropske unije pojačane su ove nedelje nakon što su lideri poljske konzervativne vladajuće stranke optužili Brisel da nije ispunio svoje obaveze prema Varšavi i zapretili odmazdom, prenosi AP.

Navodi se da je Evropska komisija blokirala Poljskoj milijarde evra za oporavak od pandemije, tvrdeći da vlada u Varšavi narušava demokratske norme.

EU je posebno zabrinuta zbog reorganizacije nacionalnog sudskog sistema poljske vlade i disciplinskog kažnjavanja sudija.

Lider vladajuće stranke Pravo i pravda Jaroslav Kačinjski izjavio je da je nepravedno da Evropska komisija blokira novac tokom rata u Ukrajini u vreme kada Poljska prihvata najviše ukrajinskih izbeglica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: