Utorak, 09.08.2016.

08:03

Gorbačov: Putin i Erdogan čine pravu stvar

Poslednji predsednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov izjavio je da predsednici Rusije i Turske rade pravu stvar trudeći se da postepeno započnu dijalog.

Izvor: Tanjug

Gorbačov: Putin i Erdogan čine pravu stvar
Foto: Gettyimages

On je naveo da je dobra stvar što se trude da pronađu put za saradnju s obzirom da će koristi od toga pored Moskve i Ankare imati i celokupna svetska politika, javio je Sputnjik.

Predsednici Turske i Rusije, Redžep Tajipa Erdogan i Vladimir Putin sastaće se danas u Sankt Peterburgu.

Rusko-turski odnosi pogoršani su u novembru prošle godine nakon što je Ankara oborila ruski bombarder Su-24 na teritoriji Sirije.

Međutim, odnosi Ankare i Moskve krenuli su da se oporavljaju nakon što se Erdogan izvinio Putinu za obaranje ruskog aviona izrazivši saučešće zbog smrti ruskih pilota.

Gorbačov je i tada pozitivno ocenio otopljavanje odnosa između Turske i Rusije, rekavši da je dobro što je Putin istrajao u svojoj odlučnosti da ne popusti u politici protiv Ankare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: