Ponedeljak, 09.03.2020.

15:56

"Ne postoje potrebni kapaciteti za smeštaj migranata"

Koordinaciono telo za praćenje kretanja ilegalnih migranata Republike Srpske ocenilo je danas da se sprovode aktivnosti praćenja kretanja migranata kroz RS.

Izvor: Tanjug

Foto: EPA-EFE Fehim Demir

Naveli su da se ono sprovodi uz poštovanje zakona i principa humanosti u cilju njihovog što bržeg prolaska preko teritorije RS.

Istaknuto je da na teritoriji RS, uključujući i privatne posede, ne postoje potrebni kapaciteti i uslovi za smeštaj i zbrinjavanje migranata.

Kako prenosi RTRS, iz MUP-a RS je saopšteno da je na sastanku zaključeno da će policija RS i u narednom periodu pratiti stanje ilegalnih migracija i, prema potrebi i proceni, pojačati prisustvo i rad na terenu.

Policijski službenici neće dozvoliti kretanje ilegalnih migranata bez nadzora, a u cilju zaštite lične i imovinske bezbednosti građana.

Policija RS će nastaviti da pruža pomoć Graničnoj policiji BiH u zaštiti granice i sprečavanju ilegalnih prelazaka, a po potrebi će biti angažovan i dodatni broj policijskih službenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: