Sreda, 08.11.2017.

10:40

Osvanuo snimak maltretiranja učenice, reagovao i ministar

Na internetu osvanuo snimak užasnog zlostavljanja jedne učenice u Tehničkoj školi u Aranđelovcu. Reagovao i ministar policije Nebojša Stefanović.

Izvor: B92

Osvanuo snimak maltretiranja učenice, reagovao i ministar
Screenshot

Stefanović je najoštrije osudio nasilje nad učenicom Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu, koju su napali školski drugovi i drugarice. "Strašne su scene koje se mogu videti na snimku koji se pojavio na internet-portalima", kazao je on.

Snimak nasilja je Jutjub uklonio sa svih kanala na koje je okačen, zbog kršenja pravila i prikazivanja nasilničkog ponašanja.

"Nedopustivo je bilo kakvo nasilje, a posebno vršnjačko, jer to može ostaviti nesagledive posledice na decu koja su izložena maltretiranju u tom uzrastu", naveo je Stefanović.

Policija će, kako je najavio, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i Centrom za socijalni rad, preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen.

"Moramo kao društvo da pošaljemo jasnu poruku da ovakve stvari nisu prihvatljive i da se ne mogu tolerisati“, poručio je ministar Stefanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Na Jutjubu se pojavio uznemirujući snimak, nastao u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" iz Aranđelovca, u kom grupa učenika udara drugu učenicu koja sedi na stolici.

U pozadini se mogu čuti reakcije drugih đaka u učionici, koji se smeju i galame. U maltretiranju je najviše prednjačila jedna učenica, koja je u jednom trenutku viknula "Je l' ti jasno bre?"

Šamaranje maltretirane učenice je nastavljeno, a kada je ona pokušala da se zaštiti rukama, na nju su vikali da spusti ruke.

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu pokrenuće krivični postupak protiv tri maloletne osobe zbog nasilja nad B.N.

Prema saopštenju Višeg javnog tužilaštva, postupak će biti pokrenut protiv S.V, K.V. i D.R. starih 15 godina, dok će sve nadležne institucije i stručne službe biti uključene u aktivnosti sprečavanja vršnjačkog nasilja, koje se neće tolerisati, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

256 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: