Sreda, 05.08.2020.

08:43

Grad sravnjen kao da je pala bomba - Bejrut dan posle VIDEO

U Bejrutu dan posle eksplozije koja je raznela luku vide se posledice katarstofalne eksplozije koja je bukvalno sravnila luku u tom gradu.

Izvor: B92

Grad sravnjen kao da je pala bomba - Bejrut dan posle VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla
Ispod ruševina se vade žrtve, a u bolnicama više nema mesta za sve povređene.

Prema rečima ministra zdravlja Hasana Hamida, bolnice su prepune povređenih, tako da će hoteli u centru Bejruta primiti pacijente kojima nije potrebna operacija.

Deo grada u kojem se dogodila eksplozija je razoren, a veliki broj zgrada je teško oštećen.

Eksplozija je bila ravna zemljotresu jačine 3,5 stepeni, prema nemačkom geonaučnom centru GFZ, a čuo se i osetio dalje do Kipra, više od 200 kilometara širom Sredozemlja, prenosi AP.

Snažne signale eksplozije u Bejrutu detektovale su i stanice Mađunarodnog sistema za nadzor sprovođenja Sporazuma o zabrani nuklearnih testova u Tunisu i Nemačkoj.

Vrhovni savet odbrane Libana proglasio je sinoć glavni grad Bejrut gradom pogođenim elementarnom katastrofom i predložio Vladi da danas uvede vanredno stanje u prestonici, nakon snažne eksplozije izazvane amonijakom u kojoj je poginulo više od 100 ljudi, a povređeno više od 4.000.
Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: