Svet

Sreda, 06.04.2022.

10:05

Oboren sajt Gaspromnjefta

Internet stranica Gaspromnjefta, naftnog ogranka ruskog gasnog holdinga Gasproma, oborena je danas usled očiglednog hakovanja.

Izvor: Tanjug

Oboren sajt Gaspromnjefta
Ilustracija: Dmytro Tyshchenko/Shutterstock

To je, izgleda, najnoviji napad na veb sajtove ruskih kompanija u državnom vlasništvu zbog vojne akcije Moskve u Ukrajini, javlja Rojters.

Na hakovanoj verziji veb sajta nakratko se pojavila izjava, za koju se tvrdi da je od glavnog izvršnog direktora Gasproma Alekseja Milera, bliskog saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina, u kojoj kritikuje odluku Rusije da pošalje desetine hiljada vojnika u Ukrajinu.

Ubrzo nakon toga internet stranica Gaspromnjefta više nije bila dostupna.

Portparol Gasproma je tu izjavu odbacio kao besmislicu, a iz Gaspromnjefta su odbili komentar.

Miler je prošlog meseca pozvao 500.000 zaposlenih u tom gasnom gigantu da se okupe i iskažu podršku Putinu za očuvanje statusa Rusije kao velike sile, koja je suočena sa stranim pokušajima da je slome.

Veb sajt ruske državne novinske agencije Tas s takođe je hakovan u februaru, pri čemu je njihov regularan sajtu zamenjen porukom u kojoj se Moskva poziva da obustavi „specijalnu operaciju“ u Ukrajini, podseća Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin izričit...

Ruski predsednik Vladimir Putin produžio je do 31. decembra ukaz kojim se zabranjuje prodaja ruske nafte i naftnih derivata.

20:04

13.6.2024.

1 d

Podeli: