Film/TV 10

15.06.2024.

8:02

Ovo su tri najbolje ocenjena filma Nikolasa Kejdža

Oskarovac Nikolas Kejdž je glumio u više od 200 filmova, i ostaće upamćen kao upečatljiva filmska figura.

Izvor: Index.hr

Ovo su tri najbolje ocenjena filma Nikolasa Kejdža
EPA-EFE/RINGO CHIU

Podeli:

Karijeru je započeo još 1981. godine, a prvi film u kojem je glumio bio je komedija Zlatno doba u Ridžmontu (Fast Times at Ridgemont High) iz 1982. godine. Od tog prvog filma, Kejdž je igrao uloge koje obuhvataju širok raspon žanrova, od akcionih, dramskih i naučnofantastičnih filmova, do komedija, horora i romantičnih filmova.

Iako bi obožavaoci Nikolas Kejdža mogli dugo raspravljati o tome koji su njegovi najbolji filmovi, odlučili smo da otkrijemo koji su najbolje ocenjeni igrani filmovi u kojima je glumio.

Prema Rotten Tomatoes-u, tri najbolje ocenjena igrana filma Nikolas Kejdža su Crvena stena Zapada (Red Rock West) iz 1993. godine, Svinja (Pig) iz 2021. godine i Lice uz lice (Face/Off) iz 1997. godine. Kad bi se u obzir uzeli i animirani filmovi u kojima je Kejdž dao glas likovima, na trećem mestu našao bi se Spider-Man: Novi svet (Spider-Man: Into the Spider-Verse) iz 2018. godine.

Iako je Nikolas Kejdž za američku dramu Napuštajući Las Vegas (Leaving Las Vegas) iz 1995. godine dobio Oskara, ovaj film se prema poretku na Rotten Tomatoes-u nalazi na sedmom mestu najbolje ocenjenih filmova u kojima je glumio. Kritičari su ga ocenili sa 91 posto, a publika sa 85 posto.

Koji od ponuđenih filmova je vama najdraži?

loader

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

22 h

Podeli: