Svet 3

15.06.2024.

13:50

G7 pooštrava pritisak na Rusiju

Lideri zemalja Grupe 7 obavezali su se da pooštre primenu gornje granice cena ruske nafte, kako bi sprečili Moskvu da prodaje energente i ostvaruje velike prihode.

Izvor: biznisinfo.ba

G7 pooštrava pritisak na Rusiju
Epa, ALEXEY NIKOLSKY SPUTNIK

Podeli:

"Nastavićemo da vršimo snažan pritisak na ruske prihode od energenata i drugih proizvoda", navodi se u saopštenju izdatom nakon samita sedam industrijski najrazvijenijih zemalja.

Grupa 7 zabranjuje zapadnim brodovlasnicima, osiguravačima i posrednicima da pružaju usluge transporta ruske sirove nafte i naftnih derivata po ceni iznad gornje granice, prenosi Bloomberg.

Iako su ograničenja dovela do nekih rezultata, Moskva je uspela da pravno zaobiđe veliki deo restrikcija, prenosi Tanjug.

Pored toga Rusija se okrenula pružaocima usluga koji nisu sa zapada za isporuku svojih energenata na nova tržišta kao što je Indija.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

9 h

Podeli: