Svet

Ponedeljak, 06.09.2021.

15:47

"Počinje za nekoliko dana; Amerikanci shvatili"

Gasovod Severni tok 2 biće završen za nekoliko dana i poćeće sa radom, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Izvor: Tanjug

Foto: Epa/SERGEI ILNITSKY

"Primećujemo da se Severni tok 2 sada direktno napada, jer su Amerikanci shvatili da će, uprkos svemu, biti završen i početi sa radom za nekoliko dana", rekao je Lavrov, prenosi agencija Tass.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Države žele da proguraju svoj tečni prirodni gas na tržište, koji se, kako kaže, uglavnom dobija ekološki škodljivom metodom i mnogo je skuplji.

Severni tok 2 čine dva kraka cevovoda ukupnog kapaciteta od 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, i proteže se od ruske obale preko Baltičkog mora do Nemačke.

Putin naložio gradnju nuklearnih podmornica i korveta

Radovi na gosovodu su bili obustavljeni u decembru 2019. nakon što je kompanija Svis Olsis odustao od polaganja cevi zbog pretnji SAD-a sankcijama. Izgradnja je nastavljena u decembru 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Svet

EU dala zeleno svetlo Nemačkoj

Evropska unija je dozvolila Nemačkoj da subvencioniše delove teretne železnice sa 1,7 milijardi evra. Komisija EU odobrila je isplate u utorak u Briselu.

16:21

21.5.2024.

1 d

Podeli: