Milion ima "zaostale" televizore

Beograd -- Državna sekretarka Ministarstva telekomunikacija Tatjana Matić kaže da oko 800.000 do milion ljudi u Srbiji nema nove TV, pogodne za praćenje digitalnih kanala.

Izvor: Tanjug
Podeli

Nakon digitalizacije oni će morati da nabave ili nove uređaje ili "set top boksove", kako bi mogli da primaju TV signal.

"Važno je da razumemo da naši stari televizori, koje ima oko 38 odsto naših gradjana, oni će nam i dalje biti potrebni i ukoliko nismo razmišljali da ih zamenimo, onda je najbolje da se kupe ti adapteri", kazala je Matić za RTS.

Ona je kazala da su "set top boksovi" koji su sada u prodaji skupi, jer je potražnja mala, odnosno da će posle nove godine biti jeftiniji i očekuje se da koštaju oko 2.500 dinara. Matić je upozorila ljude da pri kupovini provere da li "set top boksovi" imaju žig o kvalitetu.

Matić je podsetila da će najugroženiji građani, primaoci novčane socijalne pomoći i penzioneri sa najnižim penzijama koji žive sami u domaćinstvu, dobiti besplatne adaptere za digitalni signal i da će naredne nedelje početi prijavljivanje za njih.

Foto: freedigitalphotos.net/Gualberto107

strana 1 od 383 idi na stranu