Srbija

Petak, 15.02.2019.

14:56

Do kraja februara izvođač za "Dedinje 2"

Vlada je obezbedila novac, a do kraja ovog meseca biće izabran izvođač koji će graditi zgradu Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2".

Izvor: Tanjug

Do kraja februara izvođač za
(Foto: Thinkstock)

To je rekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u Institutu za kardiovaskularne "Dedinje" gde je prisustvovao obeležavanju krsne slave te zdravstvene ustanove - Sretenje Gospodnje.

"Ako sve bude kako treba, mi ćemo sledeće Sretenje verovatno obeležiti u toj novoj zgradi", rekao je Vesić.

On je istakao da razvoj zemlje najbolje oslikava broj kranova u njoj i dodao da se danas u Beogradu na sve strane mogu videti kranovi.

"Isto tako, kao što kranovi pokazuju kako se zemlja razvija, kada vidite koliko jedna zemlja ulaže u škole i bolnice znaćete kakvo je stanje nacije, a mi smo poslednjih godina, kao zemlja, počeli da ulažemo u škole i bolnice. Počeli smo da ulažemo u ono što je najvažnije, a to su obrazovanje i lečenje naroda", rekao je Vesić.

Istakao je da je veoma srećan što je bio u prilici da zajedno sa gradskim sekretarom za urbanizam i građevinske poslove Milošem Vulovićem učini sve da Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" dobije dozvolu za izgradnju "Dedinja 2", ali i dodao da je za to ipak najzaslužniji direktor te zdravstvene ustanove Milovan Bojić, zbog svoje želje i upornosti da se to realizuje.

"Najveća zahvalnost ide njemu jer se on zaista bori za ovaj Institut i da se izgradi ''Dedinje 2'', a mi smo samo tu da mu pomognemo da taj posao završi jer je to zaslužio", rekao je Vesić.

On je ponovio da se Srbija posle mnogo decenija okreće ka obrazovanju i i zdravstvu i podsetio da je predsednik Aleksandar Vučić, još dok je bio premijer, dao sebi zadatak da se obnove bolnice i škole.

"Sećate se kako su ga ismevali kad je govorio da će obići svaki toalet u školi. Pričali su kako je on premijer za toalete. On je predsednik za sve ono što je važno za ovu zemlju, a važno je da svaka škola bude uređena i da imamo nove bolnice i, ako bude sve kako treba, neće biti izgrađeno samo ''Dedinje 2'', već će se graditi i druge bolnice u Beogradu, kao i škole...", rekao je Vesić.

Poručio je da svi treba da budemo složni kada je u pitanju dobro Srbije jer, dodao je, kada smo složni onda smo kao narod nepobedivi i zajedno možemo da uradimo mnoge stvari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: