Region

Ponedeljak, 23.07.2018.

14:25

"Koridor 11 menja ime, bezveze je da se tako zove"

Koridor 11 će menjati svoj naziv a država će najverovatnije na jesen zamoliti gradjane i institucije u Srbiji da kumuju novom imenu ovom putnom pravcu.

Izvor: Tanjug

Foto: Vlada Srbije

"Šteta je da se Koridor 11 tako zove, nekako je bezveze, bar smo mi tako smatrali u Srbiji i mi ćemo u narednom periodu, verovatno na jesen se oglasiti i zamoliti građane i institucije da nam pomognu da taj koridor nazovemo zaista pravim imenom", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministarka je nakon bilateralnog susreta sa crnogorskim kolegom ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore, Osmanom Nurkovićem u Podgorici rekla da Koridor 11, koji prolazi kroz centralnu Srbiju, možda najvažniji koridor za našu zemlju i istakla da i Crna Gora pridaje jednaku važnost ovoj deonici koja će, kaže, služiti da se dve zemlje i region bolje povežu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

1 d

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

12 h

Podeli: