BBC

Sreda, 21.07.2021.

13:56

Film, Holivud i Robin Vilijams: Život u fotografijam i citatima

Osvrt kroz fotografije i citate na život glumca i komičara Robina Vilijamsa, koji je preminuo sa 63. godine.

Izvor: BBC

Film, Holivud i Robin Vilijams: Život u fotografijam i citatima

Slavni holivudski glumac i komičar Robin Vilijams srca publike osvojio je frenetičnom energijom, sjajnim improvizacijama i sposobnošću imitacije brojnih poznatih ličnosti.

Robin Vilijams je rođen 21. jula 1951. u Čikagu, a izvršio je samoubistvo 11. avgusta 2014.

Ovo su neke od fotografija i citata koji obeležile njegovu glumačku karijeru.

Citati iz filmova:

Vilijams je briljirao u Diznijevom animiranom izdanju prièe o Aladinu, 1992. Poznato je da je mnogo improvizovao dok je igrao Aladina./Getty Images
  • "Dooobro jutro, Vijetname! Trenutno je 0600 sati. Zna 0 označava? "O moj Bože, rano je!" - Adrijan Kronauer, Dobro jutro, Vijetname (1987)
  • "Ne čitamo i ne pišemo poeziju jer je to simpatično. Čitamo i pišemo poeziju jer smo pripadnici ljudske rase. A ljudska rasa je ispunjena strašću. A medicina, pravosuđe, posao, inženjerstvo, to su plemenita zanimanja i neophodna su za održavanje života. Ali poezija, lepota, romansa, ljubav, to je ono zbog čega živimo." - Džon Kiting, Društvo mrtvih pesnika (1989)
  • "Carpe diem. Iskoristite dan, momci. Učinite važe živote izvanrednim." - Džon Kiting, Društvo mrtvih pesnika (1989)
  • "Moj prvi dan kao žena i već imam valunge." - gospođa Dautfajer u istoimenom filmu (1993)
  • "Ne znate šta je stvarni gubitak jer se on dešava samo kada ste voleli nešto više nego što volite sebe. Sumnjam da ste se nekad usudili da volite nekoga toliko." - Šon Megvajer, Dobri Vil Hanting (1997)
  • "Gledaš li me? Jesi li protrljao moju lampu? Jesi li me probudio? Jesi me doveo ovamo? I odjednom odlaziš od mene?! Neće moći! Ne sada! Ostvariću ti želje, tako da sedi! " - duh iz lampe, Aladin (1992)

Citati iz televizijske serije Mork i Mindi (1978 - 1982):

U filmu Gospoða Dautfajer, Vilijamsov lik se preobražava iz glasovnog umetnika u kuænu pomoænicu iz Škotske, u pokušaju da provede više vremena sa decom koju ne viða. Meðu mudrim reèima gospoðe Dautfajer bile su: "Dragi, kako stalno govorim, muž sa m
  • (Mork uzima jaje u ruke i misli da je telefon) "Halo? Halo? Ima li nekoga? Mala braćo što se izležete, morate da se pobunite protiv vaših tlačitelja. Nemate ništa da izgubite sem ljuske"
  • Mindi: "Morče, zašto gradiš kulu od grickalica?"
U rimejku francusko-italijanskog filma Kavez za ptice, Vilijam je 1996. godine glumio sa Nejtanom Lejnom, zvezdom Brodveja./Getty Images
Citati iz stend-ap nastupa i intervjua:
  • Govoreći o komediji: "Data vam je samo jedna mala iskra ludila. Ne smete je izgubiti."
  • Govoreći o finansijskom sporu sa Diznijem oko Aladina: "Jedini razlog zbog kojeg Miki Maus ima četiri prsta je taj što ne može da podigne ček".
  • "Nikad se ne svađajte sa ružnom osobom, oni nemaju šta da izgube."
  • "Mislite li da se Bog nekada naduva? Mislim da da. Pogledajte životinju kljunar (platipus)."
  • "U Engleskoj, ako počinite krivično delo, policija nema pištolj, a ni vi nemate pištolj. Ako počinite krivično delo, policija će reći 'stani, ili ću reći da staneš ponovo.'"
U govoru povodom dobijanja Oskara, Vilijams se našalio: "Izleda da je ovo jedini put kada sam ostao bez govora"./Getty Images
Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: