Alfa Romeo želi da uzdrma auto-moto svet: Stiže ekstremna Giulia sa preko 600 "konja"?

Povodom proslave 110. godišnjice brenda Alfa Romeo, legenda auto-moto sveta, i ključna prekretnica u istoriji italijanskog proizvođača, sprema se za povratak.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2020.

10:50

Alfa Romeo želi da uzdrma auto-moto svet: Stiže ekstremna Giulia sa preko 600
Foto: Alfa Romeo promo

Uprkos otkazivanju Sajma automobila u Ženevi, na kome je trebalo da se održe brojne svetske premijere, mnogi proizvođači predstaviće svoje nove modele putem online prezentacija.

Među njima je i Alfa Romeo, koji će u ponedeljak popodne otkriti dva visokoperformansna automobila - modele Giulia GTA i Giulia GTAm, ekskluzivno namenjena trkačkoj stazi. Specifikacije još nisu ozvaničene, ali se uveliko priča da će "civilini" GTA ispod haube imati 2.9-litarski turbopunjeni V6 iz Ferrarijeve radionice. Ovaj motor već se ugrađuje u model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, gde isporučuje 510 KS, a spekuliše se da će u modelu Giulia GTA proizvoditi čak 620 konjskih snaga!

S obzirom da Giulia Quadrifoglio već ima sjajne performanse, 0-100 km/h ubrzava za 3,9 s i postiže 307 km/h, možemo samo da pretpostavimo mogućnosti GTA verzije.

Više detalja biće poznato nakon zvanične premijere, koja je najavljena za ponedeljak popodne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: