Automobili

Četvrtak, 30.08.2018.

11:55

Škodin "Golf GTI" debituje na sajmu u Parizu VIDEO

Češki proizvođač objavio je dizajnerske crteže koncepta Vision RS koji će imati premijeru na predstojećem pariskom auto-salonu.

Izvor: B92

Škodin

Uz najavljeni Kodiaq RS, koji će takođe biti predstavljen na ovoj manifestaciji, Škoda je pripremila i jedno iznenađenje u vidu sportskog hečbeka.

Vision RS poslužiće kao najava produkcijskog kompaknog "hot heča" koji bi trebalo da stigne u prodajne salone za par godina.

Dužina konceptnog vozila je 4.356 mm, širina 1.810 mm, a visina 1.431 mm. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.650 mm.

Hečbek ima 5 vrata i sportski izgled koji je dodatno naglašen spuštenim ogibljenjem i zadnjim krovnim spojlerom.
Iako je Škodin kompaktni automobil prikazan u sportskom konceptnom izdanju, treba očekivati da se u serijskoj verziji najpre pojavi "obični" hečbek koji pripada Golf klasi.

Naime, Škoda je u julu najavila da će naslednik aktuelnog modela Rapid Spaceback, koji spada u B+ segment, porasti i preći u C segment, u kome se nalazi i pomenuti Golf.

U tom slučaju, Vision RS predstavlja koncept buduće najsnažnije varijante novog Rapida, koja bi imala karakteristike Golfa GTI.

Premijera koncepta Vision RS zakazana je za sajam automobila u Parizu i početak oktobra, a prve zvanične fotografije i tehničke detalje možemo očekivati nešto ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: