Tehnopolis

Utorak, 01.09.2015.

12:20

Premium verzija nove Xperije Z5 biće sa 4K ekranom?

Najnovije glasine govore kako će Sony u sredu u Berlinu predstaviti Xperiju Z5, koja bi u Premium verziji trebalo da ima ekran 4K rezolucije.

Izvor: 24sata.hr

Default images
YouTubeScreenshot

Još malo je ostalo do IFA-e u Berlinu, na kojoj bi Sony trebalo da predstavi svoj najnoviji top telefon, Xperiju Z5, koja će dolaziti u tri veličine.

Najveća, 5,5-inčna Premium verzija Z5 telefona trebalo bi da bude prvi telefon s ekranom 4K rezolucije, a na YouTubeu je procureo video francuskog Clubic.com u kojem predstavnik Sonyja govori o detaljima ovog uređaja.

Kombinacija ovakvog ekrana i rezolucije značiće i neverovatnu gustoću prikaza veću od 800 ppi, a telefon bi trebalo da bude sa 23-megapikselnom kamerom i F/1.8 blendom kao i 5X digitalnim uvećanjem. Kao i prethodnici, Z5 će zadržati isti nivo vodootpornosti, ali ovde će micro-USB konektor biti vodootporan čak i bez poklopca.

Dizajnom telefoni ostaju slični Z liniji, a Z5 će dobiti i senzor otiska prsta na bočnom delu telefona. Što se hardvera tiče, ako je verovati videu i glasinama, telefon bi trebalo da imati Snapdragon 810, 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije.

Ako su tačne glasine, Xperia Z5 Compact trebalo bi da bude sa 4,6-inčnim ekranom 720p rezolucije, dok će verzija dijagonale 5,2 inča imati 1080p ekran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: