Tehnopolis

Četvrtak, 21.04.2011.

12:04

Niški studenti dobili Samsung laboratoriju

IT kompanije su rešile da budući kadar iz ove oblasti dobro upoznaju sa svojim tehnologijama. Nedavno je otvoren Apple kabinet na Višoj elektrotehničkoj školi u Beogradu, a pre dva dana Niš je dobio Samsung laboratoriju.

Izvor: B92

Default images

Ova laboratorija deo je projekta koji kompanija Samsung sprovodi u saradnji sa visokoškolskim ustanovama u Srbiji, a biće opremljena sa devet radnih stanica za studente, tri za profesore, projektorom i televizorom, a u saopštenju se navodi da će deo opreme biti i "multifunkcionalna površina za prezentovanje Samsung proizvoda i bela tabla za efikasnije prezentacije i predavanja".

Osim uređaja, niški studenti Visoke tehničke škole moći će da slušaju i predavanja stručnih ljudi iz Samsunga, svakih šest do osam nedelja.

Samsungs Apps laboratorijom će upravljati pomenuta ustanova. Iz Samsunga su studentima obećali najnovije telefone kako bi se aplikacije koje oni budu razvijali testirali na najaktuelnijim modelima, a radi se o aplikacijama na Samsungovoj bada platformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

23 h

Podeli: