Promo

29.05.2024.

11:25

Prolećno (ra)spremanje: Za koje promene u vašem domu je sada najbolje vreme?

Vreme buđenja i pokreta se vidi na sve strane, jer proleće donosi energiju koja utiče na želju da se stvari popravljaju, prepravljaju, uređuju...

Izvor: Promo

Prolećno (ra)spremanje: Za koje promene u vašem domu je sada najbolje vreme?
Shutterstock/ lightman_pic

Podeli:

Isto je i s ljudima, i s kućama, pa tako se mogu videti i započeti brojni radovi u smislu renoviranja i uređivanja i enterijera i eksterijera. Koji se poslovi sada najviše rade i za koje poslove je ovo najbolje vreme? Ukoliko ste planirali neke manje i veće poslove u smislu sređivanja i renoviranja, onda je ovo tekst koji će vam sigurno biti malo inspiracija, a svakako motivacija. Biće vam potrebna i kosilica za travu, ali i majstori, jer smo obuhvatili sve od A do Š.

Trenutak za uređenje spoljne fasade kuće

Veoma je važno znati da radovi koji obuhvataju fasadne i termoizolacione poduhvate ne mogu da se rade u bilo kom momentu. Naidealniji uslovi su kada su temperature između 16oC i 22oC. Zato je proleće perfektan momenat da se uradi spoljna fasada kuće. Da bi se sve uradilo na najkvalitetniji mogući način i kako bi se od svih materijala izvukao maksimum, spoljna fasada kuće ne sme da se radi u letnjem periodu, niti u dobu godine kada su temperature niske. Osim toga, tokom proleća je uvek fino boraviti u svom domu, ne oseća se potreba za postojanjem ove vrste izolacije, pa je i zbog toga neometano da se uradi spoljna fasada kuće kako bi se obezbedio udobniji i komforniji boravak u domu tokom visokih letnjih temperatura.

Proleće je najbolji trenutak da se završe svi veliki poslovi, tako da leto ostavite u potpunosti za uživanje i odmor, a da jesen i zimu dočekate mirno, jer će spoljna fasada kuće učiniti da temperatura bude konstantnija, računi manji, a atmosfera lepša i ugodnija.

Vreme je da se promene ulazna vrata za stan

Kada se radi fasada, onda je dobro pretresti i šta je sve potrebno da se menja, dorađuje, a da ima veze s eksterijerom. Ulazna vrata za stan to svakako jesu, pa ukoliko ste planirali da ih menjate, vreme je najbolje, pre nego se započnu fasaderski i termoizolacioni radovi. Ulazna vrata za stan je najbolje postaviti u ovom trenutku, tako da ne mislite da li će se u toku postavljanja nešto oštetiti, okrznuti, da li će majstori kasnije dobro uklopiti boju oko štoka vrata s bojom fasade i slično. Postavite ulazna vrata za stan, nakon toga kompletnu fasadu i, ukoliko nema potrebe da se diraju ostali delovi stolarije i krov, eksterijer vašeg doma je kompletiran i spreman za letnje dane, tako da je ostalo još samo dvorište!

Kosilica za travu za savršeno uređeno dvorište

Dok se svi već opisani radovi planiraju tako da se prepuštaju iskusnim majstorima, kosilica za travu može da bude vaše zanimacija, baš kao i uređenje dvorišta. Kosilica za travu će vam pomoći da imate uvek uredno dvorište i okolinu doma, savršeno ošišanu travu, i to bez mnogo truda i uloženog vremena. Koslica za travu na benzin je nešto što bi trebalo svaka kuća da ima, baš kao i cvetnu, s lepom travom, uređenu baštu u kojoj letnji dani postaju baš kao svi dani na moru ili planini.

Podeli:

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: