Nova vest
Tenis 163

28.5.2024.

23:46

Đoković uspešan na startu RG; "Ne sećam se kad sam poslednji put..."

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo misiju odbrane titule na Rolan Garosu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Matthieu Mirville / DPPI

Na stadionu "Filip Šatrije" pobedio je Francuza Pjer-Iga Erbera, 6:4, 7:6 (3), 6:4.

Ovo im je bio drugi okršaj do sada i ponovo u Parizu, a takođe ga je dobio Đoković.

Igrali su i 2013. na mastersu u Bersiju kada je Novak slavio u dva seta, 7:6 (3), 6:3.

Sve detalje sa meča Đokovića i Erbera mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG

Završeno

19:05

  6:4, 7:6 (3), 6:4  
Turnir SET GEM
Đoković 3 0
Erber 0 0

23:52

Novak igra u četvrtak

To bi bilo sve za danas.

Novak će meč drugog kola igrati u četvrtak, protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene.

U koje vreme tačno, znaće se u sredu.

23:40

Kraj konferencije

Novak Đoković je završio konferenciju za medije.

23:37

Dubai u ABA ligi?

"Drago mi je da su se prostori bivše Jugoslavije proširile na Dubai".

23:35

Naredni rival je Karbaljes Baena

"On je Španac, specijalista za šljaku, znam ga, trenirali smo zajedno. Borac je. Nema mnogo veliko oružje, nešto što odskače da je jako, snažno ili drugačije u odnosu na ostale udarce. Svuda je solidan. Bekhend, servis, forhend, ritern, solidan je. Neće pokloniti pobedu. Znam da moram da se spremim i da zaradim pobedu".

23:32

Na terenu je pričao i o "planinarenju"

"U toku svoje karijere sam se uvek osećao da je Rolan Garos ubedljivo najteži fizički zahtevni, puni poteškoća na ovom turniru, za mene, posebno kada nisam u izvrsnoj formi, kada nisam dobio najviše mečeva na šljaci i kada samopuzdanje nije visoko. Pa u mečeve ulaziš sa merom predostrožnosti, sumnjom. Da li će stvari da idu onako kako želiš. Suma sumarum večerašnjeg meča je pozitivna. Ako pogledamo, ono što je interesantno po mojim rezultatima i istoriji, poslednje tri godine sam osvojio dva puta ovaj grend slem a prvih 10-15 godina karijere samo jednom što je interesantno sa te strane. Na terenu sam rekao da je Rolan Garos turnir gde se najbolje osećam, to je uvek bio cilj. Kada sam počeo na šljaci da igram rekao sam da je sve to priprema za Pariz. Nadam se da ću podizati nivo igre. Nivo je bio zadovoljavajući, može bolje"

23:30

Upitan opet o meču Nadal – Zverev

"I Zverev je igrao. Liči da Nadal želi da igra i u 2025. godini. Igrao je mnogo bolje nego na turnirima pre toga, na visokom nivou. Iako je izgubio u tri seta, mogao je da dobije drugi ili treći, možda bi meč otišao u drugu stranu. Nije imao sreće sa žrebom. Zverev je bio u sjajnoj formi, došao je sa titulom iz Rima. Teško je igrati protiv Saše. Ne sećam se kada sam poslednji put pogledao set bilo kog meča na tom nivou uživo. Osim Dejvis kupa. Bilo je sjajno, tu su bili Alkaraz i Iga, hteli smo da osetimo tu atmosferu, taj unikatan momenat koji može da bude njegov poslednji, ali ne liči da će tako biti".

23:29

Obraća se i na srpskom

"Zadovoljan sam izdanjem, uvek može bolje. Za prvi meč, odlično, posebno na mojim servis gemovima. Većinu razmena sam dobijao. Servirao je izuzetno dobro, pogađao je dobro. Njegov kik servis je jedan od boljih protiv kojih sam igrao. Mislio sam da u noćnim uslovima neće odskakati. Svaki put je izlazio na mrežu, završavao volejima. Svaka mu čast na preciznim servisima. Mogao sam možda da završim meč ranije, ali je on nalazio pravi servis i druge udarce. Ima dosta stvari koje mogu da izvučem iz ovog nastupa"

23:28

Đoković govori na konferenciji

"Ništa se nije promenilo od prošle konferencije. Motne Karlo, Rim, Ženeva, tamo sam dobio prve mečeve. Onda su drugi, treći bili drugačiji. Ne želim da budem previše uzbuđen. Bio sam solidan. Mogao sam bolje da riterniram. Svaka mu čast na odličnim servisima, video je kako se krećem na riternu, kik servis je fenomenalan, jedan od najboljih. Izlazi napred, menja igru, odličan je tehnički. Odigrao sam najbolje kada je bilo najpotrebnije. Dobro sam se osećao na početku meča u odnosu na neke prethodne nedelje. Krećem se u dobrom pravcu".

23:28

Da li uživa na terenu?

"Da ovde se najbolje osećam, ne računajući Australiju, tamo sam imao dosta oscilacija. Odigrao sam samo jedan meč ovde, moram da vidim kako će ići, kako ću se osećati. Bilo je dobro. Dizao sam pesnice u vazduh, bio sam fokusiran, bio sam tu, zadovoljan sam kako sam se ponašao na terenu. Radovao sam se tome. Gde ćeš bolje da se osećaš nego na slemovima. To su turniri koji me podižu iz kreveta svaki dan, znam da moram da treniram sa mišlju o slemovima. Nadam se da mogu daleko da doguram".

Podeli:

Komentari 163

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu